Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

CHRÁŇME SI OČI DOPLNKAMI VÝŽIVY-MUDR.PAVEL MALOVIČ PHD., MPH

CHRÁŇME SI OČI DOPLNKAMI VÝŽIVY-MUDR.PAVEL MALOVIČ PHD., MPH

Lekárske výskumy neustále preukazujú, že očné problémy spôsobené nadmernou prácou na počítači sú skutočne časté - veď asi u 50 až 90 percent (!) ľudí pracujúcich alebo zabávajúcich sa s rôznymi druhmi obrazoviek nachádzame aspoň niektoré príznaky patriace do syndrómu počítačového videnia. Tieto problémy sa však týkajú nielen dospelých, ale aj detí, ktoré trávia pomerne veľa času najmä pri počítačových hrách. Ťažkosti sa zvyčajne zvýrazňujú v letných mesiacoch, ktoré sú plné ostrého slnečného svetla s nepriaznivým vplyvom na funkcie nášho zraku.

Častá práca s počítačom a silné slnečné žiarenie môže byť príčinou niekoľkých problémov, akými sú rozmazané a dvojité videnie, suché, začervenané a podráždené oči, bolesť hlavy, krčnej chrbtice alebo chrbta. Upretý a dlhodobý pohľad na monitor počítača poškodzuje zrak všetkých vekových kategórií. Obrazovka totiž vytvára pre naše oči veľmi náročné prostredie, pretože neposkytuje taký ostrý obraz ako sa nám javí a naše oči musia stále zostrovať a dolaďovať. Takéto dlhodobé namáhanie zraku spôsobuje rozmazané videnie, zvýšenú citlivosť na svetlo a ďalšie ťažkosti. Na konci dlhého dňa pred počítačovým monitorom sa dá už ťažko sústrediť sa na vzdialené objekty, čomu sa hovorí Computer Vision Syndrome (CVS), čiže syndróm počítačového videnia, a ten je v dnešnom svete počítačov, žiaľ, úplne bežný. Symptómy CVS ako bolesti hlavy, krku a ramien, suché alebo podráždené oči a rozmazané videnie možno rozdeliť do troch kategórií, ktoré sa týkajú problémov videnia (rozmazané blízke a ďaleké i dvojité videnia, oslnenie či dočasné slabé vnímanie farieb). Očné problémy zahŕňajú začervenie, pálenie, bolesť, svrbenie, suchosť, nadmerné slzenie, únavu alebo citlivosť na svetlo. Medzi príznaky celkovej nepohody patria bolesti hlavy, krku, napätie alebo bolesť ramien, nadmerná únava, podráždenosť a ospalosť. 

Popri tom sa môže stať, že sa vám znenazdania objavia pred očami drobné nečistoty alebo priesvitné obrazce. Vyzerajú ako akési mušky v pavučine, chrobáčiky či dokonca červíky. Netreba sa síce ľakať, ale problém evidovať vo vážnejších položkách, hoci by sa zrak nemal zhoršiť.

Prečo sa problém vôbec objaví? Vnútorný priestor očnej gule človeka vypĺňa sklovec - priehľadná hmota, ktorú za normálnych okolností nevnímame. Sklovec je gélovitý a číry, v detstve tuhý asi ako puding. S vekom dochádza k zosychaniu, rednutiu sklovca a k zmenám v jeho štruktúre. Tvoria sa v ňom malé jemné zákaly. Tým, ako sa zákaly pohybujú tak blízko pred sietnicou, ich vnímame práve ako lietajúce mušky a iný spomínaný „hmyz“. Je to nepríjemné.

Hoci oční špecialisti hovoria, že prevencia tohto obťažujúceho stavu neexistuje, skúsenosti hovoria niečo iné. Pomôcť sa dá. Autor článku odporúča neprerušovanú konzumáciu výživových doplnkov a obťažujúce problémy zaniknú. Netreba ju však prerušovať – už po päťdňovej prestávke sa mušky „pomaly, ale iste“ vracajú ... 

Je nevyhnutné, aby výživové doplnky obsahovali „očný vitamín“ beta-karotén, vitamín E a C, selén, rutín, optimálne množstvo provitamínu A, zinok, meď a vitamíny skupiny B, ktoré sú vhodné na reprodukciu a regeneráciu zrakových buniek. Zaujímavé pre zdravie očí sú tiež  antokyány, posilňujúce steny očných ciev. Okrem toho aj látky luteín(minimálne v množstve 6 miligramov denne) a zeaxantín zo skupiny karotenoidov (rastlinné farbivá - zlúčeniny štruktúrou podobné vitamínu A, chrániace pred vplyvom ultrafialových lúčov v slnečnom žiarení). Ich zvýšená koncentrácia vo výživových doplnkoch znásobuje po vstrebaní sa do krvi hustotu pigmentu žltej škvrny sietnice a pôsobenie akousi formou ochraňujúcich „vnútro - očných slnečných okuliarov“. Vzhľadom na to, že dlhodobé užívanie výživových doplnkov s obsahom zinku môže oberať telo o meď, je vhodné, aby v produkte bolo na 15 mg zinku 1 mg medi. 

Ale pozor: husté zakalenie sklovca môže mať na svedomí najčastejšie zakrvácanie pri diabetickej retinopatii, zriedkavo bakteriálny, vírusový či mykotický zápal sietnice. Netreba zabúdať na tupé úrazy oka, ktoré ho pomliaždia, alebo úrazy prenikajúce do očnej gule. V obidvoch prípadoch dochádza k zmenám v sklovci. Vzácne pozorujeme zvýšené množstvo zákalov po užívaní liekov na zníženie zrážavosti krvi. V ojedinelých prípadoch súvisia s nádorovým ochorením oka. Ak sa zvýrazňujú, treba určite čo najskôr navštíviť očného lekára.

 

Ba, 23.07.2019  pre Natures Aid                                                                           Pavel Malovič

TERAZ PRI KÚPE 2 KUSOV UŠETRÍTE AŽ 6 €

KÚRA NA 6 MESIACOV

CHCEM KÚPIŤ

 

Posted on 29.07.2019 Odporúčania lekára - články... 0 2818

KomentárNapíšte Komentár

Kategórie

Posledné komentáre

Žiadne komentáre

Blog search

Related articles

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať