Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

Schopnosť znižovať hmotnosť priamo súvisí so stavom nášho mikrobiómu- Jenny Logan DNMed.

Schopnosť znižovať hmotnosť priamo súvisí so stavom nášho mikrobiómu- Jenny Logan DNMed.

Ako môžu baktérie nášho mikrobiómu ovplyvniť našu schopnosť znižovať hmotnosť?

 

V tomto príspevku o pomoci pri regulácii hmotnosti nazrieme do tajomného sveta priateľských baktérií v našom tráviacom trakte. Tie totiž majú podstatný vplyv na naše stravovacie návyky aj schopnosť redukovať telesnú hmotnosť.

 

PRIATEĽSKÉ BAKTÉRIE

 

Priateľské baktérie známe aj ako probiotiká nie sú zatiaľ považované za výživový doplnok priamo napomáhajúci pri redukcii telesnej hmotnosti.

Lenže v súčasnosti prebieha toľko rôznych výskumov v oblasti mikrobiómu a probiotík, že je možné očakávať naozaj zaujímavé zistenia o tejto problematike možno už tento rok.

 

VPLYV MIKROBIÓMU 

 

Dnes si už veľa ľudí uvedomuje, že priateľské baktérie tvoriace náš mikrobióm pomáhajú udržiavať naše zdravie, fungujúcu imunitu a dobrú kondíciu.

Menej sa už však vie, aký až významný dosah majú tieto baktérie na náš život. 

Jedna z prekvapujúcich informácii je, že dobré baktérie majú vplyv na našu hmotnosť a túžbu po jedle.

 

Experti skúmajúci fascinujúci svet mikrobiómu zistili, že baktérie osídľujúce črevo ľudí s nadváhou sú úplne iné ako u ľudí štíhlych.

Navyše sa objavila nová skutočnosť, že  baktérie tvoriace mikrobióm komunikujú s našim mozgom a môžu z nám navodzovať neovládateľnú túžbu po konkrétnom jedle, na ktorom ony závisia. 

 

Ak je črevo plné baktérií, ktoré majú rady stravu bohatú na uhľohydráty, tak tieto baktérie budú posielať správy do vášho mozgu  a vytvárať tak chuť na hrianku, chlieb, koláč a pod.

A naopak - budú posielať do vášho mozgu signály uspokojenia, ak takéto jedlo zjete.

Znie to možno ako sci-fi myšlienka, že by baktérie kolonizujúce naše črevo mali taký obrovský vplyv.

Prax nás ale znova presviedča o tom, že správne vybrané druhy baktérií môžu v čreve zmeniť nielen to ako jeme, čo jeme (našu chuť na špecifické jedlo), ale môžu priamo ovplyvňovať aj našu hmotnosť.

 

ZMENA POMERU BAKTÉRIÍ

 

Mikrobióm človeka tvorí viac ako 100 triliónov rôznych baktérií. Ak teda chceme výrazne zmeniť stav a pomer vo vlastnom mikrobióme, potrebujeme použiť také probiotikum, ktoré dodá do mikrobiómu vysoké množstvo dobrých baktérií v každej kapsule.

 

Ťažko možno očakávať veľké zmeny, ak použijeme probiotikum, obsahujúce len 5 miliárd baktérií. Želaný efekt sa dostaví iba  vtedy, ak použijeme silné probiotikum s obsahom 30 miliárd a výminočne aj oveľa viac.

Ak odporúčam svojim zákazníkom dobré probiotikum, zvyčajne vyberám produkt, ktorý obsahuje minimálne 30 miliárd živých dobrých baktérií.

Všetko, čo je menej - podľa môjho názoru, nie je dosť na podstatnú zmenu v našom mikrobióme, zvlášť ak sa snažíme znížiť množstvo zlých baktérií, ktoré majú vplyv na našu schopnosť zhodiť nadbytočné kilogramy.

 

        CHCEM KÚPIŤ           

                                                

Kto je Jenny Logan DNMed.?

Jenny je výživová poradkyňa, ktorá pôsobí v odbore zdravej výživy a prírodnej medicíny viac ako 20 rokov. Jenny pracovala ako predajkyňa, školiteľka a študovala nutričnú medicínu a psychológiu.

Posted on 11.01.2019 Odporúčania lekára - články... 0 1824

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať