Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

Cestovanie je lepšie s probiotickými kultúrami - MUDr. Pavel Malovič PHD., MPH

Cestovanie je lepšie s probiotickými kultúrami - MUDr. Pavel Malovič PHD., MPH

Cestovanie za kultúrou a odpočinkom s probiotickými kultúrami

Mnoho ľudí si letné mesiace spája s cestovaním, objavovaním nových kultúr a ochutnávaním netradičných jedál. Nanešťastie, cestovanie do zahraničia má okrem nepopierateľných pozitív aj svoje nevýhody. Časté sú hlavne tráviace problémy spôsobené rozličnými (exotickými) mikroorganizmami nachádzajúcimi sa napríklad vo vode. Predtým, ako si začnete vychutnávať relax na vytúženej dovolenke, by ste preto nemali zabudnúť na cestovnú lekárničku. Do nej si určite pribaľte probiotiká, ktoré sú skvelým spolucestujúcim a môžu vás ochrániť pred negatívnymi vplyvom škodlivých mikroorganizmov.

Prečo sa počas cestovania objavujú najmä tráviace ťažkosti? 

Ľudský imunitný systém je naprogramovaný tak, aby sa prispôsobil prostrediu v ktorom žijeme. To znamená, že produkuje protilátky proti škodlivým substanciám a patogénom, ktorým je pravidelne vystavovaný. Keď cestujeme do nového – cudzieho prostredia, naša prirodzená obranyschopnosť nie je naučená čeliť baktériám, ktoré sa v ňom nachádzajú. Zo štatistík vyplýva, že od 30 percent do 70 percent turistov zažíva dočasne počas svojich zahraničných dobrodružstiev problémy s takzvanou cestovateľskou hnačkou.  Najčastejším zdrojom nákazy je bakteriálna kontaminácia vody a jedla.

Počas dovolenky v zahraničí sa teda držte nasledujúcich rád:

  • Vyhýbajte sa pitiu vody z akéhokoľvek vodovodu – zabezpečte si balenú vodu

  • Jedlo konzumujte vždy dostatočne tepelne upravené

  • Ovocie zbavte šupiek

  • Užívajte preventívne kvalitné probiotiká                                                                                                                                                                                                   

Ako si správne vybrať probiotikum na cesty? Na trhu je veľké množstvo produktov, pričom pre spotrebiteľa býva obyčajne ťažké vybrať si medzi nimi tie pravé. Na dovolenku si treba vybrať probiotikum, ktoré netreba skladovať v chladničke a obsahuje až 8 vybraných probiotických kmeňov (30 miliárd v 1 kapsule) na deň spolu s vitamínomB1 (tiamín). V horúčaváchvznikajú dosť veľké straty tohoto vitamínu potením, čo predurčuje potrebu zvýšiť jeho príjem. Vitamín B1 má ochranný vplyv pre srdcový sval a nervové tkanivo, zlepšuje trávenie. Jeho nedostatok môže spôsobiť zníženie výkonnosti, zvyšuje unaviteľnosť a citlivosť svalstva (najmä dolných končatín) na bolesť, spôsobuje nechutenstvo, poruchy funkcií nervovej “aparatúry” srdca a nervového systému celého organizmu, nespavosť, bolesti hlavy, pocity na zvracanie. Vitamín B1 zároveň odpudzuje dotieravý bodavý hmyz a iné prenášače ako sú muchy, komáre a moskyty.

Užívaním správnych probiotických kultúr v kombinácii s vitamínom B1 predchádzame nielen nepríjemnostiam spôsobených “dovolenkovou cestovateľskou hnačkou”, ale aj reaktívnou zápchou. Zachovávame trávenie v optimálnom stave pred,  počas aj po náročnej zmene prostredia v prípade časového posunu.

Ba, 02.06.2018  pre  Natures Aid                                                                          Pavel Malovič

CHCEM KÚPIŤ

Posted on 07.06.2018 Odporúčania lekára - články... 0 2093

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať