Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Nad 80 € Vám pribalíme produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

Probiotiká na podporu intímneho zdravia ženy - MUDr. Pavel Malovič Phd., MPH

Probiotiká na podporu intímneho zdravia ženy - MUDr. Pavel Malovič Phd., MPH

PROBIOTIKÁ  ČASTO RIEŠIA  „ŽENSKÉ  VECI“

(Probiotiká v gynekológii)

Veľa žien všetkých vekových kategórií sa potichu a zahanbene trápi so svrbením, pálením a nevábne voňajúcimi výtokmi, ktoré znečisťujú ich nohavičky a zneistia im životný a sexuálny komfort. A to sú „len“ mierne príznaky ochorenia, ktoré nazývame bakteriálnou vaginózou, ktorá vzniká vtedy, keď sa poruší vnútorná mikrobiálna rovnováha organizmu. V prípade žien je udržanie  stability obsahu životne dôležitých mikróbov - baktérií v črevách a udržiavanie správneho zloženia ich vaginálneho ekosystému  mimoriadne dôležité. Vo vagíne zdravej ženy v reproduktívnom veku môže žiť viac ako 50 rôznych druhov baktérií. U zdravých žien medzi nimi prevažujú laktobacily. Existuje mnoho faktorov, ktoré môžu narušiť krehkú rovnováhu a znížiť počet týchto „dobrých baktérií“. Riziko predstavuje menopauza – „prechod“ (alebo nedostatok hormónu estrogénu), antikoncepčné tabletky, diabetes, či spermicídne prípravky „zneškodňujúce" spermie (krémov, peny, vaginálne tablety). 

Keď sa tento „ženský problém“ zanedbá, môže okrem nepríjemných pocitov spôsobiť komplikácie v tehotenstve alebo uľahčiť vstup pohlavne prenosných chorôb. Probiotiká sa používali na zvládnutie takýchto nepríjemných stavov už v minulosti. Ženám sa odporúčalo jesť jogurt, aby prostredníctvom stravy získali aspoň malé množstvo prospešných baktérií.

Ak sa teda prirodzené zloženie vaginálneho ekosystému naruší, môže nastať nekontrolovateľný rast kvasiniek spôsobujúcich zdravotné problémy.Vaginálne mykózy (infekcie vyvolané plesňami, kvasinkami) vznikajú v dôsledku porušenia pošvovej mikroflóry a premnoženia kvasiniek vyvolávajúcich zápal pošvovej sliznice. Tri zo štyroch žien prekonajú vaginálnu mykózu aspoň raz za život. Polovica žien sa s vaginálnou mykózou musí popasovať opakovane. Najčastejšie sa objavuje u žien v plodnom veku. Rozvoj ochorenia do značnej miery závisí aj od imunitného systému hostiteľa. Preniknutiu vaginálnej mykózy do hlbších vrstiev pošvy bráni spomínaný zdravý vaginálny ekosystém. Práve tu zohrávajú dôležitú úlohu baktérie rodu Lactobacillus, udržiavajúce v pošve kyslejšie prostredie; pH približne 4,2. Kyslé pH bráni premnoženiu kvasiniek a plesní.

Estrogény (ženské pohlavné hormóny) stimulujú hromadenie polysacharidov (zložených cukrov) na sliznici pošvy. Polysacharidy predstavujú pre laktobacily potravu, ktorú premieňajú na kyselinu mliečnu. Kyselina mliečna je dôležitou zložkou obranyschopnosti, pretože pomáha udržiavať optimálne pH pošvy (nízke, kyslé). Prostredie sa stáva nehostinným pre všetky baktérie okrem laktobacilov. Ak sa počty laktobacilov znížia, zvýši sa pH a s ním okamžite aj počet rôznych druhov baktérií zodpovedných za vaginózu.

Laktobacily chránia aj pred streptokokom typu B. Toto zistenie je dôležité pre tehotné ženy. Ak sa táto baktéria počas pôrodu prenesie na dieťa, môže vyvolať ťažké infekcie. Prenos baktérie sa vyskytuje asi v dvoch prípadoch z tisíc. Hoci je streptokok typu B pre dospelého človeka takmer neškodný, novorodenci sú voči nemu celkom bezbranní. Taký istý pozitívny účinok majú probiotiká v prevencii predčasných pôrodov. 

Probiotiká majú veľký potenciál udržať zdravú vaginálnu flóru a fungujú aj vtedy, ak sa prijímajú ústne. Výživové doplnky s obsahom niektorých laktobacilov môžu mať tak výrazný vplyv na zdravie vaginálneho ekosystému. 

 

Preparát Pro INTIMATE obsahuje 3 vybrané probiotické kmene (15 miliárd v 1 kapsule, ktorá sa odporúča užívať jeden krát denne) : Lactobacillus Rhamnosus, Lactobacillus Plantarum, 

Bifidobacteria Animalis subsp. Lactis. Úspešne riešia kvasinkové aj bakteriálne infekcie intímnych partií žien a znížujú frekvencie opakujúcich sa zápalov a množenia nežiadúcich patogénov spôsobujúcich nepríjemné bolestivé stavy. 

Okrem toho sú v produkte ďalšie pozitívne pôsobiace látky : zinok, vitamín B2, vitamín B6 

• vitamín B2 je známy svojim pôsobením na zdravie slizníc a podporuje ich obranyschopnosť (imunitu),

• vitamín B6 podporuje správnu hladinu hormónov, ktoré značne ovplyvňujú zmienené nepríjemné stavy.                              

• zinok je dôležitou súčasťou optimálnych imunitných reakcií.

 

Ba, 15.05.2018 pre  Natures Aid Pavel Malovič

CHCEM SI KÚPIŤ

                                                                                                                                                                

 

 

Posted on 16.05.2018 Odporúčania lekára - články... 0 5953

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať