Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

Využitie špeciálnych probiotík v praxi lekára - MUDr. Pavel Malovič Phd., MPH

Využitie špeciálnych probiotík v praxi lekára - MUDr. Pavel Malovič Phd., MPH

IBS (syndróm dráždiveho čreva) a využitie špeciálnych probiotík.

Pravidelné záchvaty bolestí brucha približne aspoň raz týždenne môžu sprevádzať nutkanie na stolicu, pre ktoré musíme súrne vyhľadať toaletu, lebo vieme, že úľavu od ťažkostí prinesie len rýchle vyprázdnenie. Bolesti prichádzajú neohlásene a nečakane – počas obchodných mítingov a rodinných stretnutí, návštevy kina, divadla či reštaurácie aj spoločenských večierkov. Spájajú sa tak s pocitmi ostýchavosti, zahanbenia a bezmocnosti. Je veľmi nepríjemné žiť s vedomím, že kedykoľvek a bezpodmienečne budeme musieť vyhľadať toaletu, ktorá nemusí byť nablízku. 

IBS alebo aj „syndróm dráždivého čreva“, respektíve „črevná neuróza“, je ochorenie, ktoré postihuje až 20 percent ľudí.

Najčastejšie sú to mladé ženy, čo však neznamená, že muži ním nemôžu trpieť. Nie je známe, prečo sú ženy takto znevýhodnené – svoju úlohu môže zohrávať aj hormonálne rozkolísanie alebo ide o odlišnú reakciu na psychickú záťaž v každodennom živote. Pôvod tohto ochorenia nie je zatiaľ známy. Existuje však predpoklad, že priamou príčinou IBS je nefunkčná os medzi črevom a mozgom, ktorá je veľmi výrazne ovplyvnená trvalým stresom.

Hlavným príznakom IBS je bolesť brucha. Bolesť je sprevádzaná striedavými zmenami konzistencie stolice a častými návštevami toalety. Niekedy sa vyskytuje zápcha a niekedy zas riedka stolica. Typické je aj nafukovanie brucha či nadmerná plynatosť. Tento stav zvyčajne trvá niekoľko mesiacov. Bolesti brucha (obvykle jeho dolnej časti) často, ale nie vždy, vyústia do návštevy toalety a môžu trvať aj niekoľko hodín. Nie sú vždy situované na jednom mieste, zvyčajne sa „sťahujú“ po celom bruchu.

S IBS sa spája aj mnoho ďalších problémov – niektorí jedinci pozorujú, že ich príznaky zhoršuje strava, iných znepokojuje hlien v stolici. Potom sú takí, v ktorých vyvolávajú úzkosť nečakané naliehavé návštevy toalety a niekedy je problémom aj znečistená spodná bielizeň, keď sa postihnutý nedostane na toaletu včas.

A to nie je všetko. Osoba postihnutá IBS môže trpieť chronickou únavou, bolesťami hlavy, svalov či chrbta, zmenami nálady (rozladenosť, depresia) a dokonca aj poruchami spánku (nespavosť, ťažkosti so zaspávaním alebo ospalosť počas dňa).

Príznaky IBS môžu byť u každého iné a aj u jedného človeka sa môžu po nejakom čase zmeniť. Neexistuje žiadne jednoznačné pravidlo. Môžeme však pozorovať, že prevláda jeden príznak, ktorý sprevádza bolesť brucha. Najčastejšie to je:

  • riedka stolica alebo hnačka;

  • zápcha;

  • nafukovanie.

Treba zvážiť návštevu lekára (všeobecného lekára alebo gastroenterológa), ktorý posúdi, či ide naozaj o IBS. Neexistuje žiadne jednoduché vyšetrenie, ktoré s istotou odhalí syndróm dráždivého čreva. Lekár môže nariadiť vykonanie diagnostických testov, aby vylúčil iné ochorenia s podobnými príznakmi, ktoré si však vyžadujú inú liečbu. Dovtedy však kým sa odvážite na túto návštevu, môžete si skúsiť pomôcť aktívnymi výživovými doplnkami, z ktorých sú najúčinnejšie : 

 

NutriGUT – C:  obsahuje 3 vybrané probiotické kmene(15 miliárd v jednej kapsule denne) cielené na syndróm dráždivého čreva IBS-C, sprevádzaný zápchou. Ďalšie látky v kapsule - FOS (frukto-oligosacharidy), magnézium (horčík) a extrakt zo sliviek majú pridružené funkcie: 

FOS (frukto-oligosacharidy)sú efektívnou prebiotickou vlákninou podporujúcou množenie dobrých baktérií

Magnézium(horčík) pomáha zlepšiť funkciu hladkého svalstva čriev

Účinná látka obsiahnutá v slivkáchje dobre známa tým, že podporuje tráviacu činnosť a zároveň nevyvoláva “závislosť” - tzv. lenivosť čreva.

NutriGUT – D: obsahuje 4 vybrané probiotické kmene (10 miliárd v 1 kapsule denne), ktoré pôsobia na IBS-D (syndróm dráždivého čreva sprevádzaný krutou hnačkou). K nim sú pridané látky -  glutamín, perila (Perillafurtescens) a vitamín A – pričom :

Glutamín hrá významnú úlohu pri hojení a náprave poškodení sliznice hrubého aj tenkého čreva.

Výťažok z rastliny perila(čínska rastlina s antialergickými a antiseptickými účinkami) utišuje rozbúrené trávenie a zmierňuje nepríjemné príznaky IBS-D

Vitamín A má schopnosť podporovať rast novej črevnej výstelky a tiež podporuje imunitu

Ba, 10.mája 2018 pre  Natures Aid                                                                      Pavel Malovič    

CHCEM SI KÚPIŤ  

 

Posted on 16.05.2018 Odporúčania lekára - články... 0 5616

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať