Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

Rozhovor s Matejom Tóthom

Rozhovor s Matejom Tóthom

12 otázok pre Mateja Tótha

  

 

1. S blížiacim sa koncom roka zvykneme bilancovať a hodnotiť uplynulý rok.

Vieme, čím všetkým si musel v poslednom čase prejsť, ale zdá sa,  že slnko by mohlo začať znova svietiť na tvojej ceste za ďalšími športovými úspechmi. Napriek všetkému, ako by si zhodnotil rok 2017 celkovo, ale hlavne po športovej stránke?

 Bol to pre mňa najťažší rok v kariére a asi aj v živote. Šport a osobný život sa mi zlial do jedného. Ale, aj keď to znie ako klišé, snažil som sa nastaviť podľa hesla - čo Ťa nezabije, to Ťa posilní. A aj keď definitíva ešte nezaznela, už teraz viem, že táto kauza ma posilnila. Ukázala mi, akú silnú podporu mám v mojej rodine, ale aj na celom Slovenskou.

 2. Počas roka ste spolu s tvojim tímom naštartovali nový projekt, ktorý v názve nesie tvoje meno - Športová akadémia Mateja Tótha. Ako hodnotíš zatiaľ vývoj športovej akadémie?

 Aj vďaka tomuto projektu a deťom, ktoré sa doň zapojili, som mal obrovskú energiu aj v tých najťažších časoch. Teším sa, že takmer ročná príprava zberá prvé ovocie a aj keď je pred nami ešte veľa práce, už teraz viem, že to stálo za to. Veď sme k športovaniu pritiahli 1000 detí v takmer 50 tréningových skupinách a navyše vďaka naším partnerom takmer 700 detí športuje úplne zadarmo.

 3. V čom sa odlišuje vaša akadémia od iných športových krúžkov a aktivít organizovaných pre deti na I. stupni ZŠ?

Okrem mena je jedinečná hlavne metodika našej akadémie. Obsahuje nielen najnovšie teoretické a praktické znalosti z mládežníckej športovej prípravy, ale aj polohy a cvičenia vývojovej kineziológie, ktorá aj mne veľmi pomohla v príprave na olympiádu a tiež cvičenia od detskej psychologičky.  

 4. Aké sú plány akadémie pre rok 2018?

 Naďalej chceme ponúkať našu metodiku a tréningy ďalším deťom. Ale predovšetkým sa chceme zamerať na kvalitu. Komunikovať s trénermi, deťmi a ich rodičmi, dopĺňať ďalšie a ďalšie zaujímavé cvičenia a hry, aby deti chodili na tréningy s radosťou a úsmevom. Určite sa budeme snažiť prehlbovať spoluprácu aj s našimi partnermi, aby sme akadémiu mohli aj naďalej ponúkať deťom bez ohľadu na sociálnu vrstvu.

 5. Vieme, že už si začal po dlhšej prestávke so športovou prípravou. V akej etape prípravy sa momentálne nachádzaš?

 Momentálne som už v plnom tréningovom zaťažení a v podstate nie je rozdiel v príprave tento rok oproti minulým.

 6. V predolympijskej príprave ťa trápilo zranenie holennej šľachy. Ako sa cítiš teraz po zdravotnej stránke? Problematická šľacha je už v poriadku?

 Musím zaklopať, že holenná šľacha od operácie funguje bez problémov. Zdravotne sa cítim dobre, nič ma neobmedzuje.

 7. Aké tréningové metódy zaraďuješ do svojej prípravy okrem tej špeciálnej chodeckej?

 Už spomínaná vývojová kineziológia je pre mňa veľmi dôležitá. Sú to cvičenia, ktoré cvičím s fyzioterapeutom takmer denne, pomáhajú mi zefektívňovať pohyb. Ide o akýsi návrat k pohybom z vývojových štádií malých detí. Základ tvorí správne bránicové dýchanie, ktoré vytvára oporu celému pohybového aparátu. 

 8. Ako regeneruješ svoje sily po náročných tréningoch?

 Fyzická záťaž je pre moje telo čím ďalej náročnejšia a hlavne regenerácia po ťažkom tréningu trvá dlhšie, ako keď som mal 25 rokov. O to dôležitejšia je kvalitná regenerácia. Na Dukle máme vytvorené výborné podmienky. V našom rehabilitačnom centre máme sauny, vodoliečbu, fyziatriu a hlavne šikovné ruky našich fyzioterapeutov, ktoré veľmi rád využívam. Pre mňa je veľmi dôležitá aj psychická pohoda, ktorú mi doma vytvárajú moje tri baby.

         

Matejove raňajky.                          Príchod do slovenského domu v Riu.   Superpotraviny súčasť jedálnička.            

9. Čo sa týka tvojej chodeckej disciplíny na Slovensku, ako to aktuálne vyzerá s nastupujúcou generáciou? V minulom a tomto roku ukončili pretekársku kariéru niektorí slovenskí chodci. Mnohí z nich  v pomerne mladom veku. Prečo je tomu tak?

Čo sa týka základne, je situácia celkom dobrá. Na pretekoch sa nám zúčastňuje takmer stovka detí. Horšie je to s prechodom do dorasteneckých kategórii, tam už zostáva len zopár talentov. Tým pádom musíme ku každému pristupovať individuálne a veriť, že pri športe vydrží. Našťastie, aj z tých pár jednotlivcov vedia naši tréneri vychovať kvalitných pretekárov. Aj aktuálne máme zopár kvalitných chodcov, z ktorých môžu vyrásť olympionici. Táto sezóna bola naozaj pre slovenskú chôdzu jedna z tých najhorších. Je mi ľúto, keď končia športovci, ktorí svoj potenciál ešte nevyčerpali. Ale zdravie a životné podmienky sú dôležitejšie ako športové ambície a ideály.

 10. Aké sú tvoje ďalšie plány v príprave na novú sezónu?

Ešte si veľké plány nerobím. V prvom rade sa musí všetko definitívne doriešiť, potom musím byť zdravý. Predbežne sme s trénerom dohodnutí na sústredenie v teple v januári na Kanárskych ostrovoch a vo februári v Juhoafrickej republike.

 11. Ak pôjde všetko podľa plánu na ktorých pretekoch ťa budeme môcť vidieť v budúcom roku?

Dôležité budú pre mňa 2 štarty. V marci na Dudinskej 50-ke a potom všetko smerovať na ME v Berlíne. Verím, že popri tom stihnem aj iné štarty na Slovensku - napríklad Borský Mikuláš.

  12. V minulom roku v podobnom čase si nám poskytol rozhovor  na tému Vianoce. Vtedy si nám   prezradil aj niečo viac z vianočných časov tvojho detstva. Napriek tomu ešte jedna otázka na tému Vianoce. Na čo sa najviac tešíš tieto Vianoce?

 Úplne mi postačia 3 veci: šťastie v očiach detí, byť v kruhu rodiny a mať pokoj.

 

Ďakujeme za rozhovor Matejovi Tóthovi- skvelému človeku.

 

                                                                                                             Tím Natures Aid

Posted on 30.11.2017 by Natures Aid Slovakia Referencie 0 2009

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať