Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

AKO MÔŽE KURKUMÍN POMÔCŤ ODSTRÁNIŤ BOLESŤ?

AKO MÔŽE KURKUMÍN POMÔCŤ ODSTRÁNIŤ BOLESŤ?

Kurkumín ako prírodné analgetikum (liek proti bolesti)

Všeobecná lekárka a výživová poradkyňa Dr. Sarah Brewer  https://drsarahbrewer.com/vysvetľuje, čo všetko už o kurkumíne vieme.

By Dr Sarah Brewer For Dailymail.com   PUBLISHED: 23:58 BST, 29 August 2017 | UPDATED: 14:52 BST, 4 September 2017 

Čoraz viac si uvedomujeme svoju zodpovednosť za vlastné zdravie a aj v médiách sa často diskutuje o priaznivých účinkoch tohto obľúbeného korenia.

Kurkuma ako korenie je známa svojou nádhernou farbou sa rýchlo stáva najviac skúmanou látkou na svete. Niet sa čo čudovať - pri všetkých vedeckých výskumoch a jej použití v lekárskej praxi.

V denníku Daily Mail   http://www.dailymail.co.uk/health/article-4834186/Can-curry-spice-really-help-banish-aches-pains.html    bola uvedená reportáž ženy zomierajúcej na rakovinu, ktorá za svoje prežitie vďačí práve kurkumínu.

67 ročná londýnčanka s rakovinou krvi Dieneke Ferguson sa od lekárov dozvedela, že po 3 sériách chemoterapie a 4-násobnej liečbe kmeňových buniek, ktorá nezabrala, už pre ňu niet nádeje.Pani Ferguson sa vyjadruje, že pri živote ju udržal práve kurkumín, ktorý začala užívať v kapsuliach v množstve 8g denne.

Dr. Sarah Brewerová  https://drsarahbrewer.com/ objasňuje dôkazy o používaní rastlinných liečiv s mnohými pozitívnymi a len minimálnymi vedľajšími účinkami a ukazuje, ako ich správne používať.

Uznávaná britská televízna redaktorka Kate Quilton venujúca sa zaujímavým zisteniam a témam z oblasti výživy v relácii Superpotraviny – pravdivý príbeh  http://www.channel4.com/programmes/superfoods-the-real-story/on-demand/65679-002 hovorí o svojom páde zo schodov, pri ktorom si zlomila dva chrbtové stavce. Absolvovala liečbu aj fyzioterapiu a po tom, čo sa dozvedela o liečivých a protizápalových účinkoch kurkumínu, zahrnula ho do svojho jedálnička na všetky možné aj nemožné spôsoby. Teraz, keď už znova chodí po svojich, rozhodla sa presvedčiť, akú rolu hral pri jej vyliečení kurkumín. Kate Quilton hovorí, že mal, a odporúča všetkým užívať 1,5 čl kurkumy denne.

Tak teda prečo je kurkumín úžasná superpotravina a ako môžeme z jej priaznivých účinkov vyťažiť čo najviac?

KURKUMÍN MôŽE PODPORIŤ  ZDRAVIE- OD HLAVY PO PäTY

RAKOVINA

Kurkumín je silný protizápalový prostriedok a my dnes už vieme, že práve chronický zápal je kľúčovým faktorom pri vzniku  väčšiny rakovín.Napomáha bunkám v ich správnom vývoji a prežití, ale hlavne pri recyklácii poškodených a odumierajúcich buniek, ktoré majú potenciál formovať nádory.

CHUDNUTIE - ako to funguje?

Kurkumín sa ­tradične používa na podporu chudnutia.  Povzbudzuje bunkový metabolizmus „dobrých“ hnedých buniek, ktoré potom spaľujú viac tukov ako palivo. To je aj dôvod, prečo sa začneme potiť po konzumácii pálivého curry. 

Kurkumín tiež reguluje produkciu hormónov spájaných s obezitou:

rezistín (ten je spájaný s obezitou a inzulínovou rezistenciou pri diabete 2 typu)

leptín (hormón sýtosti regulujúci príjem a výdaj energie a pocit hladu)

adiponektín (hormón zapájajúci sa do štiepenia tukov)

PSORIÁZA

Kurkumín úspešne zneškodňuje voľné radikály, čím zmierňuje zápal. Pri psoriáze to pomáha spomaľovať nadprodukciu buniek na povrchu kože, z ktorých sa formujú lupiny a povlak.

SYNDRÓM DRÁŽDIVÉHO ČREVA  (IBS - IRRITABLE BOWEL SYNDROM)

Konzumáciou pálivých a korenistých jedál sa symptómy tohto nepríjemného ochorenia zhoršujú, najmä u žien. Napriek tomu sa kurkumín tradične používa na zmiernenie žlčníkovej koliky a bolestí v tráviacom trakte spojených s IBS.

Štúdia zahŕňajúca 207 ľudí s IBS rozdelených do 2 skupín potvrdila efektívnosť užívania kurkumínu.                

1.skupina  užívala  72mg  denne počas 8 týždňov                                                                                                                         

2.skupina  užívala 144mg denne počas 8 týždňov                                                

Symptómy IBS po tejto liečbe  výrazne ustúpili v oboch skupinách (o 53% v prvej a 60% v druhej skupine)  Bolestivosť v brušnej oblasti ustúpila o 22% v 1. skupine  a o 25% v druhej. 

ČO JE KURKUMA?

Kurkuma je rastlina podobná zázvoru pochádzajúca z Ázie. Jej celý názov je Kurkuma longa a používame jej podzemné časti. Najviac sa používa v marockej a indickej kuchyni, dodáva jedlám jemnú aromatickú horkastú príchuť a nádhernú šafránovožltú farbu.

Kurkuma a jej účinná látka kurkumín sú najpopulárnejšími prírodnými liečivami. Ponúka mnohé zdravotné benefity a len minimálne vedľajšie účinky.

ODKIAĽ SA BERIE JEJ LIEČIVÝ POTENCIÁL? 

Kukruma obsahuje veľké množstvo antioxidantov – polyfenolov zvaných kurkuminoidy, z toho ¾ vo forme kurkumínov.                                                                                                                                  

Medicínske výživové doplnky určené na liečbu sú však koncentrované  a obsahujú až  95% čistých kurkumínov.

Kurkumín sa používa na zmiernenie zápalu, liečbu kožných problémov, všeobecne na podporu imunitnej funkcie pečene, ako aj na podporu chudnutia. Tieto použitia majú seriózny vedecký základ.

PRÍRODNÝ LIEK PROTI BOLESTI (analgetikum)

Jedným z hlavných použití kurkumínu v medicíne je potláčanie bolesti a zápalu. Zatiaľ čo krátkodobý zápal je užitočný, aby nás upozornil, že niečo nie je v poriadku, dlhodobý– chronický zápal zapríčiňuje také nepríjemné komplikácie, ako je osteoartritída, psoriáza a ucelárna kolitída.

Kurkumín potláča tvorbu viacerých spúšťačov zápalu a zmierňuje bolesti kĺbov a prejavy psoriázy.

Kľúčovým faktorom účinnosti kurkumínu je jeho schopnosť potláčať zápalový spúšťač TNF-alfa.

Presne na túto molekulu sa zameriava nový typ lieku na osteotartritídu, zápalové ochorenie čriev, psoriázu a ankylozujúcu spondylitídu (typ artritídy zasahujúcej krčnú a bedrovú chrbticu). Tento je však veľmi drahý a musí byť podávaný injekčnou formou.  Kurkumín je účinná prírodná alternatíva.

http://www.reuma.sk/reuma/laicka-verejnost/anti-tnf-liecba/zakladne-informacie/

KURKUMÍN  je efektívny rovnako ako ibuprofen

Viaceré štúdie upozorňujú, že kurkumín je rovnako účinný ako nesteroidné protizápalové lieky (NSAID) na zmiernenie bolesti kolien pri osteoartritíde.  Oba pritom znižujú produkciu spúšťačov zápalu – potláčajú zápalové reakcie.

NSAID to robia potláčaním pôsobenia dvoch konkrétnych enzýmov COX-1  COX-2 (enzým cyklooxygenáza) Práve enzým COX-1 však má chrániť sliznicu žalúdka, ovplyvňovať funkciu obličiek a krvnú zrážanlivosť. Jeho potláčanie tak nie je žiadúce a môže viesť pri nadmernom používaní až ku krvácaniu, vredom a problémom s obličkami.

Kurkumín však ovplyvňuje spúšťače zápalu viacerými spôsobmi na bunkovej úrovni, medzi inými aj COX-2. Tento širokospektrálny záber má potenciál redukovať bolesť a zápal bez nežiaducich účinkov na sliznicu žalúdka a ďalších už spomínaných. (Nájdete v príbalovom letáku každého NSAD)

ČO NÁM UKAZUJE VÝSKUM?

V štúdii zahŕňajúcej 367 pacientov so strednou a silnou osteoartritídou v kolene, polovici bol podávaný ibuprofen (1200mg denne) a druhá polovica dostávala kurkumín (1500mg extraktu denne) po dobu 4 týždne.

Výskumníci zistili, že symptómy (bolesť, stuhnutosť, strata funkčnosti) sa v oboch kontrolných skupinách významne zmiernili a nezaznamenali žiadny rozdiel medzi skupinou užívajúcou ibuprofen a kurkumín, avšak pacienti užívajúci ibuprofen mali významne vyššie nežiaduce účinky ako bolesti brucha a črevný diskomfort.

Výskumíci prišli k záveru, že kurkumín je pri terapii kolennej osteoartridídy rovnako efektívny ako ibuprofen, ale s oveľa menšími nežiadúcimi účinkami na tráviaci trakt.

Ak dávate prednosť prírodnej medicíne, pocítili ste nežiaduce účinky NSAI(nesteroidných protizápalových liečiv), alebo máte obavy z ich nepriaznivých účinkov na váš žalúdok, obličky, pečeň a kardiovaskulárny systém, kurkumín môže byť pre vás dobrou voľbou.

Kurkumín môže byť podávaný aj spolu s liekmi proti bolesti – na zvýšenie ich účinnosti a tiež na to, aby mohla byť  znížená dávka týchto liekov a tým aj zmiernenie ich nežiaducich účinkov.

Je vhodné podávať kurkumín spolu s glukosamínom a chondroitínom pre rýchlejší nástup účinku a dosiahnutie lepších výsledkov.

 




Posted on 04.10.2017 by Natures Aid Slovakia Odporúčania lekára - články... 0 7772

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať