Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

SERRAPEPTASE 2 - Alergie a ekzémy MUDr. Pavel Malovič, PHD., MPH

SERRAPEPTASE 2 - Alergie a ekzémy MUDr. Pavel Malovič, PHD., MPH

SERRAPEPTÁZA 2 - alergie a ekzémy

Minulý rok uplynulo stopätnáste výročie použitia slova alergia. V roku 1906 totiž viedenský detský lekár Clemens von Piquet po prvý krát použil tento výraz na označenie ochorenia, ktoré človek poznal už dávno. Ukázalo sa, že smrť na alergický šok je výsledkom prudkej systémovej alergickej reakcie a že astma, senná nádcha alebo ekzém sú vyvolané alergiou – posunutím stavu obranyschopnosti organizmu smerom k precitlivenosti.

Jarná vegetácia spôsobuje pomerne vysokému percentu ľudí nevídané ťažkosti, ktoré ich trápia až do počiatku leta. Začínajú ich páliť oči, neobvykle často slzia, očné bielka im sčervenievajú, kýchajú, kašlú, tečie im z nosa, majú zdurené sliznice dýchacích ciest, ťažšie dýchajú, sipia. Dostaví sa malátnosť, únava, poruchy spánku. Znižuje sa psychická aj fyzická výkonnosť, pracovná schopnosť je naštrbená, zhoršuje sa kvalita života. Čo sa s nimi vlastne deje?

Ľudský organizmus – hoci je vlastne „zdravý“ a bez ťažkostí – sa chová alergicky, ako „anarchista“. Začína búrlivo až hystericky reagovať na poletujúce peľové zrnká vetromilných kvitnúcich rastlín, ktorých dolet býva neuveriteľný – do výšky až 5000 metrov, do diaľky pomocou vzdušných prúdov až 100 kilometrov. Peľová alergia patrí medzi najčastejšie alergické ochorenia a za posledných desať rokov vzrástol jej výskyt u dospelých jedincov viac ako šesťnásobne, u detí až desaťnásobne… V súčasnej situácii je takmer 40 percent našej populácie a viac minimálne raz ročne na návšteve v ambulancii alergológa. Z tohoto hrôzostrašného percenta je nadmieru vysoký podiel osôb, ktorí súc postihnutí alergickým ochorením musia užívať v určitých obdobiach roka lieky, umožňujúce aký-taký životný a pracovný komfort, prípadne „normalizáciu“ aktuálneho zdravotného stavu.

 

Čoraz viacej sa však diskutuje o tom ako predísť týmto netradičným stavom – hoci neobvyklou, ale o to účinnejšou prevenciou. Prvé husle začína veľmi dôrazne hrať špecifická enzymoterapia, ktorej hlavným hráčom je určite serrapeptáza.  Ide o silný proteolytický enzým, izolovaný z baktérie ktorá nevyvoláva ochorenia (enterobaktéria Serracia E 15). Klinické štúdie ukázali, že serrapeptáza má účinky protizápalové aj antiedematózne účinky (zabraňuje opuchu a hromadeniu tekutiny) v mnohých orgánových tkanivách, ktoré sú hlavným problémom alergických reakcií. Jej protizápalové účinky sú lepšie ako účinky iných proteolytických enzýmov a podľa individuálnych tvrdení jednotlivých alergikov im vďaka preventívnemu pôsobeniu poskytujú lepší zdravotný aj osobný komfort.Serrapeptáza sa veľmi dobre znáša pretože zvyčajne nemá vedľajšie účinky.                       

Záverom zopár rád ako si najlepšie vybrať ten správny produkt s optimálnym obsahom serrapeptázy.

Kvalitný a účinný preparát tohto druhu by mal spĺňať niekoľko základných parametrov, medzi ktoré by som zaradil vlastnosti ako vysoká účinnosť, kvalitné vstrebávanie v tráviacom trakte a zaručene garantovaný pôvod aktívnej látky. Je preto dobré, a to viem aj z vlastnej (osobnej) skúsenosti, ak si vyberáte produkt od renomovaného výrobcu.

 

BA, 17.5.2017  Pavel Malovič

MUDr. Pavel Malovič, PhD., MPH

Primár Kliniky telovýchovného lekárstva v Bratislave

MUDr. Pavel Malovič, PHD, MPH, FMDr je primárom a prednostom Kliniky telovýchovného lekárstva UK v Bratislave a patrí medzi popredných odborníkov na internú a športovú medicínu. Je známy  ako autor mnohých knižných publikácií so zdravotníckou problematikou. V jeho najnovšej knihe Akosi udržať mladosť  sa autor zaoberá problematikou zdravia, zdravého životného štýlu, správneho a vyváženého stravovania a ďalšími faktormi, významne ovplyvňujúcimi kvalitu a dĺžku života človeka.

V tejto rubrike Vám budeme pravidelne prinášať postrehy a rady skúseneho odborníka.

Posted on 19.05.2017 Odporúčania lekára - články... 0 5122

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať