Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

CHUDNUTIE po prejedených sviatkoch - GlucoSlim (Glukomanan)

CHUDNUTIE po prejedených sviatkoch - GlucoSlim (Glukomanan)

Precitnutie jari na Veľkonočné sviatky sa oslavuje podľa rozličných národov rôzne, pričom u nás k tomu neodmysliteľne patrí polievanie studenou vodou, rozdávanie kraslíc, ale aj zvýšená konzumácia alkoholických nápojov a najmä prejedanie sa… Čas veľkonočných sviatkov a s ním súvisiace okolnosti môžu byť v niektorých bodoch veľmi dobrou inšpiráciou pre zamyslenie sa na tému zdravý životný štýl a chudnutie do ideálnej postavy.

Rastlinná potrava obsahuje látky úplne stráviteľné, ale aj látky, ktoré sú kompletne alebo čiastočne nestráviteľné. Do takmer nestráviteľnej zložky stravy zahŕňame vlákninu. Dnes už niet žiadnych pochybností o tom, že aj takáto látka je pre náš organizmus potrebná a musí byť pevnou zložkou jedálneho lístku. Vláknina podporuje činnosť tráviacej trubice a rovnako tak plní ochrannú, detoxikačnú a čistiacu úlohu. Tým, že viaže telu škodiace časti potravy a zabraňuje tak ich vstrebávaniu, má významné preventívne pôsobenie. Toto všetko sú účinky, ktoré vo svojich dôsledkoch majú pre udržanie zdravia a fyzickej aj psychickej výkonnosti zásadný význam.

Vláknina obsiahnutá v potrave zväčšuje jej objem. Rastie preto počet rozžutých a prehltnutých súst, a tak celkový objem požitej a trávenej stravy. Podieľa sa na tom aj schopnosť vlákniny viazať na seba vodu. Väčšia náplň žalúdka potom vedie ku skoršiemu navodeniu pocitu sýtosti a následnému prerušeniu ďalšieho príjmu potravy. Vláknina sa tak uplatňuje v predchádzaní vzniku nadváhy a zbytočného prejedania. Zväčšená náplň tráviacej trubice je podnetom pre aktívnejšie trávenie, čo zabraňuje nepríjemnej zápche. Vláknina má schopnosť absorbovať (vstrebávať do seba) škodlivé minerály ako olovo, ortuť alebo kadmium, ktoré neekologická strava nezriedka obsahuje, ale aj ďalšie látky, najmä však cholesterol a žlčové kyseliny. Väzbou týchto látok je teda obmedzené ich vstrebávanie a súčasne zvýšené ich vylučovanie z tela. Dôsledkom toho je znižovanie hladiny cholesterolu v krvi, čo má priaznivý vplyv v prevencii aterosklerózy a iných civilizačných ochorení. Väzba žlčových kyselín na vlákninu a ich rýchle odstraňovanie z tela zabraňuje, aby z týchto kyselín vznikali vplyvom črevných baktérií látky dráždiace sliznicu hrubého čreva s možnosťou vyvolať na jej stene vychlípeniny – divertikuly a neskoršie rakovinové bujnenie. Tento nepriaznivý účinok sa obzvlášť prejavuje pokiaľ zotrvávajú zvyšky potravy v hrubom čreve dlhšiu dobu – teda pri nepravidelnej stolici a zápche. Vláknina sa uplatňuje taktiež v prevencii paradentózy, žalúdočného a dvanástnikového vredu (nezvyšuje tak kyslosť žalúdočnej šťavy), žlčových kameňov a zápalov žíl dolných končatín. Hlavným a prirodzeným zdrojom vlákniny je zelenina (najmä varená), ovocie a výrobky z obilovín (napríklad celozrnný chlieb). Existuje aj vláknina v tabletách, ale tú je dobré kombinovať s vhodným multivitamínovým a minerálovým prípravkom, aby neprišlo k nežiadúcim stratám potrebných výživných látok z organizmu.

Glukomanán, ktorý predstavuje hlavnú zložku prípravku na chudnutie (GlucoSlim), je prírodná, vo vode rozpustná požívateľná vláknina získaná z koreňov rastliny známej ako sloní chlieb (tiež sloní jam), alebo konjak. Je dostupná ako spomenutý výživový doplnok, ako súčasť miešaných nápojov a pridáva sa aj do potravín (napríklad do cestovín a múky). Je to zároveň hlavná prísada rezancov širataki. 40 percent suchej váhy slonieho chleba tvorí glukomanán. Pôvodne pochádza z juhovýchodnej Ázie. Používa sa už veľmi dlho ako súčasť bylinných zmesí a tradičných jedál ako napríklad tofu, rezance a konjakové želé či džem.

Tak ako iné rozpustné vlákniny, GlucoSlim (glukomanán) „pohlcuje“ (absorbuje) vodu v žalúdku a prispieva k pocitu sýtosti. Pravdepodobne tiež podporuje zníženie príjmu kalórií a chudnutie, a to rôznymi ďalšími mechanizmami. V poslednej dobe si preto získal veľkú pozornosť ako efektívny aj efektný výživový doplnok pri úprave hmotnosti.

MUDr. Pavel Malovič, PhD., MPH

Primár Kliniky telovýchovného lekárstva v Bratislave

MUDr. Pavel Malovič, PHD, MPH, FMDr je primárom a prednostom Kliniky telovýchovného lekárstva UK v Bratislave a patrí medzi popredných odborníkov na internú a športovú medicínu. Je známy  ako autor mnohých knižných publikácií so zdravotníckou problematikou. V jeho najnovšej knihe Akosi udržať mladosť  sa autor zaoberá problematikou zdravia, zdravého životného štýlu, správneho a vyváženého stravovania a ďalšími faktormi, významne ovplyvňujúcimi kvalitu a dĺžku života človeka.

V tejto rubrike Vám budeme pravidelne prinášať postrehy a rady skúseneho odborníka.

CHCEM KÚPIŤ

Posted on 21.04.2017 Odporúčania lekára - články... 0 3247

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať