Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

Imunita potrebuje posilniť

Imunita potrebuje posilniť

Ležať v posteli s chrípkou a teplotou nie je nič príjemné. Skoro každý z nás to aspoň raz zažil na vlastnej koži. Máme možnosť sa takýmto stavom vôbec vyhnúť? Určite áno.

Robíme však niečo pre to?

Písať to, čo už bolo mnohokrát napísané, by bolo v tomto prípade asi mlátením prázdnej slamy. Preto nebudem písať o tom čo je imunita, ako ju rozdeľujeme a načo nám slúži.

Možno by vás viac zaujímalo to, ako nám naša imunita hlási, že s ňou niečo nie je v poriadku a dáva nám tak signály, aby sme niečo zmenili. Astma, senná nádcha, atopický ekzém a mnohé podobné ochorenia, ale aj časté prechladnutia a chrípka viac krát v roku, to všetko nám ukazuje, že naša imunita nefunguje tak, akoby mala. Hlavne jeseň a zima je obdobie, kedy má naša imunita najviac práce. Jej hlavnou úlohou je chrániť nás pred chorobami a škodlivými látkami z vonkajšieho prostredia.

Foto Shutterstock

Medzi užitočných pomocníkov, ktorí nám pomáhajú  udržiavať našu imunitu v najlepšej forme patria:

pravidelné cvičenie a pohyb na čerstvom vzduchu, otužovanie, dostatok spánku a zdravá výživa. Zdravá výživa - to je hlavne príjem kvalitných potravín, ovocia zeleniny. Niekedy nám však ani príjem zdravých potravín nezabezpečí dostatok vitamínov, minerálov a stopových prvkov potrebných pre našu imunitu.

Hlavne v zimnom období, kedy je naša imunita viac zaťažovaná, je veľmi dôležitý pre náš organizmus  pravidelný prísun základných vitamínov, ako je vitamín  A, C, D3 a dôležitých prvkov ako zinok, meď a selén. Rokmi a praxou je overený aj Betaglukán, ktorý významne posilňuje obranyschopnosť organizmu. Extrakt z plodov dobre známej Bazy čiernej je tiež platným pre udržiavanie  a správnu funkciu imunity. Medzi ľudové recepty by sme mohli zaradiť aj cesnak známy ako prírodné antibiotikum. Nie každý ho má však rád a ísť na spoločenské stretnutie po konzumácii cesnaku by asi nebol najlepší nápad. Preto je vhodnejšie použiť extrakt, ideálne bez vône, ktorý je možné nájsť v niektorých kvalitnejších doplnkov výživy.

Ak si teda chceme výrazne posilniť imunitu, je vhodné zaradiť do nášho jedálnička aj kvalitný výživový doplnok, ideálne taký ktorý obsahuje všetky vitamíny, minerály a stopové prvky, ktoré sme už spomínali. Množstvo je tiež veľmi dôležité. Mnohé produkty majú častokrát zastúpenie čo sa množstva týka, takpovediac  iba symbolické. Povieme si - fajn. Ale ako si teda vybrať, keď ponuka výživových doplnkov je dnes tak bohatá? Určite je potrebné hľadať prípravky, ktoré sú z prírodných zdrojov, neobsahujú žiadne zbytočné prídavné látky ako farbivá, dochucovadlá, konzervačné látky. Takýchto produktov je už mnoho. Moderné prípravky majú však niečo naviac. Dnes nie je ťažké nájsť doplnky výživy, v ktorých nenájdete cukor, lepok, laktózu a soľ, s ktorou to tiež netreba preháňať. Niektorí výrobcovia už ponúkajú aj doplnky vhodné pre vegetariánov a vegánov. Náš výber sa nám značne zúžil a my sa pomaly posúvame k cieľu. Dostávame k záverečnému rozhodovaniu, kde už rozhodujú detaily. Vtedy je dobré, ak si vyberáme produkty od výrobcu s viacročnými skúsenosťami v tejto oblasti. Zavážiť môžu aj ocenenia, ak daný výrobok nejaké má. Cena je v rozhodovaní určite dôležitá, ale nie tak, aby bola na prvom mieste. Tak ako v živote, aj tu je potrebné hľadať zdravý kompromis medzi tým koľko platím a akú pridanú hodnotu dostávam.

Na záver už len pár zaujímavostí.

Vedeli ste? Že....
Betaglukány získavané z pivovarských kvasníc majú vyššiu vstrebateľnosť a teda vyššiu účinnosť ako tie, ktoré sa získavajú z iných zdrojov?
Prírodná forma vitamínu C je trojnásobne účinnejšia ako syntetická?
Prítomnosť selénu v našom organizme je veľmi potrebná, lebo selén patrí  k najdôležitejším prvkom zvyšujúcich výkonnosť a obranyschopnosť.
Nepriateľom selénu sú sladkosti. Tak opatrne, hlavne v čase sviatkov ich na nás číha dosť!

CHCEM KÚPIŤ PRÍPRAVKY NA PODPORU IMUNITY

E-SHOP

Posted on 08.12.2016 Odporúčania lekára - články... 0 2197

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať