Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

KOENZÝM Q10 300mg - s MUDR. PAVLOM MALOVIČOM, PHD., MPH

KOENZÝM Q10 300mg - s MUDR. PAVLOM MALOVIČOM, PHD., MPH

VŠESTRANNÝ  KOENZÝM  Q 10

V ľudských bunkách predstavujú malé guľkovité štruktúry podobné hrášku -  mitochondrie - akési zvláštne typy elektrární na výrobu energie – energetickú centrálu. Nosič a tvorca bunečnej energie koenzým Q10 je nevyhnutný pre normálnu funkciu pokožky aj všetkých typov svalov a v organizme sa spolupodieľa na tvorbe 95 percent energetickej potreby buniek. Výskumy ukázali, že ak jeho množstvo poklesne o 25 percent oproti normálnej hladine v tele, objavia sa poruchy množstva telesných a duševných funkcií organizmu, ktorých dôsledkom je chronická únava a chorobný stav. Deficit Q10 vyšší ako 75 percent nie je zlučiteľný so životom.   

Pred šiestimi desaťročiami - v roku 1957 - bol  koenzým Q 10 po prvý krát izolovaný z mitochondrií buniek hovädzieho mäsa a v 1958 určili jeho chemickú štruktúru. O dvadsať rokov neskôr (1978) bola udelená Nobelova cena za chémiu ako ocenenie za objasnenie jeho funkcie pre produkciu energie v bunkových systémoch. Explózia jeho používania bola naštartovaná v roku 1990 vďaka výrobe na prírodnej báze v Japonsku.

Koenzým Q10 sa stráca z organizmu neustálym preťažovaním, vekom a chorobami, najmä nedoliečenými, počas ktorých je telo nadmerne zaťažované. Straty Q10 sú výrazné tiež po zraneniach, pri nedostatočnej regenerácii a rehabilitácii, „prechádzaní“ takzvaných banálnych ochorení (prechladnutie, chrípka, angína) a pobyte v nadmerne klimatizovaných priestoroch. Na pokrytie spotreby koenzýmu Q10 je pre človeka nevyhnutný aj jeho príjem potravou a potravinovými doplnkami. Vysoký obsah Q10 je v rybách (makrela, sardinka), baranine, kuracom mäse, celozrných výrobkoch, orechoch, špenáte, brokolici. Prívod potravou však zvyčajne nestačí, a preto je takmer nevyhnutné jeho súčasné užívanie v koncentrovanej forme (tabletky, želatínové kapsle, kvapky), veľmi často v kombinácii s vitamínom E.  Pre zdravého aktívneho človeka je minimálna dávka 60 mg Q10 za deň. Pre pacientov s ochorením srdca aj podstatne vyššia – podľa odporúčaní lekára - ktorá sa dobre vstrebáva v črevnom trakte.

Koenzým Q10 sa používa aj ako povolený podporný prostriedok pre prácu zdravého aj poškodeného srdcového svalu (ischemická choroba srdca) a pri hojení svalových poškodení. Aplikuje sa vo vyšších dávkach v prípadoch predpokladanej námahy spôsobujúcej nadmernú záťaž organizmu. Je antioxidantom, ktorý spolu s ďalšími látkami tohto typu (vitamíny C a E, selén, zinok, mangán, betakarotény, bioflavonoidy) pomáha organizmu v boji proti voľným radikálom, tvoriacich sa pri preťažení, ochoreniach a zraneniach. Q10 možné podávať súčasne s inými liekmi, posilňuje ich účinok. Doposiaľ neboli pozorované žiadne jeho vedľajšie účinky ani alergické reakcie. Koenzým Q10 človek môže užívať po celý život, udržiava a pri stratách vracia srdcu a iným svalom ich prirodzenú vitalitu, zabezpečuje pružnosť a lesk pokožke tváre aj celého tela. Je považovaný za jeden z najdôležitejších objavov v oblasti vedy o výžive.

 

Ako výživový doplnok pre komfort života v 21.storočí je odporúčaný pre :

-       užívanie u osôb so zníženou obranyschopnosťou

-       podpora pri autoimunitných ochoreniach

-       psychické a fyzické preťaženie

-       pobyt v znečistenom prostredí a veľkých nadmorských výškach

-       zvýšené energetické nároky a posilnenie regeneračných

        procesov

-       chronická únava

-       rekonvalescencia po chorobách a zraneniach

-       abstinenčný syndróm športového srdca

-       posilnenie srdcovej činnosti pri ischemickej chorobe srdca a    

        kardiomyopatii

-       svalové poranenia a ochorenia všetkých typov

-       nadmerné používanie liekov

-       ochorenia a poranenia slizníc

-       poškodenie a ochabnutie pokožky

-       úbytok svalovej hmoty seniorov

Výsledok :

-   predĺženie aktívneho pracovného aj  osobného života

-   posilnenie dôležitých biologických dejov a  telesných funkcií aj ich

    udržania v hraniciach optimálnych hodnôt a ukazovateľov

  - aktívne zdravie

 

Ba, 1.6.2017                                                                                                           Pavel Malovič

MUDr. Pavel Malovič, PhD., MPH

Primár Kliniky telovýchovného lekárstva v Bratislave

MUDr. Pavel Malovič, PHD, MPH, FMDr je primárom a prednostom Kliniky telovýchovného lekárstva UK v Bratislave a patrí medzi popredných odborníkov na internú a športovú medicínu. Je známy  ako autor mnohých knižných publikácií so zdravotníckou problematikou. V jeho najnovšej knihe Akosi udržať mladosť  sa autor zaoberá problematikou zdravia, zdravého životného štýlu, správneho a vyváženého stravovania a ďalšími faktormi, významne ovplyvňujúcimi kvalitu a dĺžku života človeka.

V tejto rubrike Vám budeme pravidelne prinášať postrehy a rady skúseneho odborníka.

 

Posted on 07.06.2017 Odporúčania lekára - články... 0 4145

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať